Diy: schatkistjes en troostkoffer

Ga nooit op reis zonder je koffer vol dromen...

En voor wie achterblijft is het altijd fijn om een schatkist vol herinneringen te hebben. Of een koffer vol troost. Of een lief klein doosje met een gedichtje. Hier vind je wat zelfmaak ideeën, omdat ik er in geloof dat zelf maken altijd het leukst is. En het meest bij je blijft...


Troostkoffer
Een eenvoudig speelgoedkoffertje van karton kun je vullen met lieve dingen. Een doosje (zie hieronder), een kaart, een fijn stukje stof. Een steentje met de naam erop van wie je mist. Een foto, zakdoekjes, hartje.
Het koffertje kun je andersom neerzetten en dan wordt het een soort kastje. Je zou hem zelfs aan de muur kunnen plakken.
In dit voorbeeldkoffertje heb ik een schatkistje, doosje en glazen flesje met sterretjes gedaan (zie hieronder voor uitleg). De kaart is van een wolvilt schilderij van een engel met een klein kindje (bij atelier Niels Holgersson) en heeft hele zachte kleuren. Hij staat op een houdertje (waar een mini canvasdoekje op stond, pakketje van de Action).
Gebruik je eigen intuïtie en fantasie voor een persoonlijk troostkoffertje.


Engelkaart
Deze kaart heb ik gemaakt van een aquareltekening. (werken met aquarel is heel rustgevend en helend, probeer het eens uit!) Met het online ontwerpprogramma Canva heb ik hem van tekst voorzien en later afgedrukt.

Gedichtendoosje
Van een eenvoudig lucifersdoosje maakte ik dit lieve gedichtendoosje. Beplakt met vilt en voorzien van een sterretje. Erin een gedichtje, maar je kunt er natuurlijk ook iets anders instoppen. Een zorgenpopje of klein steentje bijvoorbeeld.Schatkistje
Een schatkistje van hout, beplakt met washitape en beschreven met pen. Erin een klein glazen flesje, waar glitterkraaltjes in zaten (Action) en een bedeltje eraan. Een steentje erbij en het is misschien al af.